BAKKER-METAAL 

In 1996 startte Peter Bakker met de oorsprong van onze onderneming aan de Spoorstraat te Hooge Zwaluwe, Bakker Metaal. In 2000 zijn wij verhuist naar ons huidige adres, de Moerseweg 1A te Hooge Zwaluwe, tevens de werkplaats van ons bedrijf.  In 2009 is Willem Bakker erbij gekomen. Peter kon zich daardoor volledig richten op klanten, inkoop & verkoop. Willem werd verantwoordelijk voor de werkplaats en de uitvoer van werkzaamheden. 

Bakker-Metaal groeide hiermee uit tot een professioneel las- en montagebedrijf dat voor een brede groep klanten de meest uiteenlopende opdrachten uitvoert. Van las- en snijwerk tot complete eindproducten in staal. RVS of aluminium wordt in onze aparte werkplaats uitgevoerd om contact met staal te vermijden. Alle materialen worden vakkundig bewerkt in onze eigen werkplaats. Om dit vakwerk te kunnen leveren zijn ook vakmensen nodig. Wij werken bijvoorbeeld ook alleen maar met gecertificeerde lassers die in bezit zijn van (VOL) VCA.

De kwaliteit van ons personeel bleef ook klanten niet onopgemerkt. Steeds vaker kregen wij de vraag of wij toevallig iemand wisten voor een nieuw project of zelfs iemand konden missen om ondersteuning te geven bij onverwachte drukte of ziekte.  Al snel groeide deze vraag uit tot een volledig nieuwe organisatie, Bakker-Metaal Uitzendburo. 

BAKKER-METAAL UITZENDBURO

“Wij hebben de juiste mensen voor U” dat is waar Bakker-Metaal Uitzendburo voor staat. Dat begon met alleen technische profielen zoals lassers, metaal- en montagemedewerkers. Tegenwoordig vervullen wij alle profielen van schoonmaker tot directeur, van ijzerwerker tot calculator. Hierdoor zijn wij in staat om van de volledige vraag van (flexibel) personeel voor jullie te kunnen beantwoorden.  

Voor een goede match is ook de (arbeids-)overeenkomst tussen jullie en de nieuwe medewerker van groot belang. Uitzenden, detacheren, payroll, international recruitment, werving & selectie en ZZP-bemiddeling. Wij bieden een volledig pakket dienstverlening en kijken samen met jullie wat het beste past.

Het belangrijkste voor een goede match blijft echter mens- en organisatiekennis. Wij investeren daarom ook in het opbouwen van onze relaties met klanten en krachten en laten dit niet overnemen voor ICT gestuurde processen. Geen inschrijfmodule voor kandidaten via internet maar samen een bak koffie doen om elkaar te leren kennen. Hebben jullie een nieuwe vacature? Dan komen we graag kijken waar iemand komt te werken en maken we kennis met het team. Of gewoon zomaar even langskomen om te vragen hoe het gaat. De banden die wij smeden is hetgeen waarmee wij ons ijzersterk onderscheiden.